Rólunk

Zarándokúton – itthon

Mások rólunk & mi magunkról:

Küldetésünk…

…hogy zarándokainkat Közép-Európa felfedezetlen tájain olyan spirituális élményhez segítsük, amely egész életükben elkíséri őket.

Tevékenységünk

Célunk, hogy hazai és külföldi vendégeink számára megkönnyítsük a közép-európai zarándoklatokon való részvételt.

Törekszünk arra, hogy minél többekkel megismertessük azt a felemelő élményt, amit egy zarándoklat nyújtani képes. Hisszük, hogy erre Magyarország és Közép-Európa természeti és kulturális sokszínűsége, gazdag történelmi múltja kiválóan alkalmas.

Kiscsoportos zarándoklatainkon vendégeink olyan gondoskodást és törődést tapasztalnak meg, ami hozzásegíti őket a zarándoklat csodáinak a felfedezéséhez. Felfedezetlen és távoli zarándokútjaink az elmélyülés és a szemlélődés lehetőségét kínálják mindazoknak, akik a népszerű útvonalak helyett valami csendesebbre, különlegesebbre, közép-európaibbra vágynak.

Kik vagyunk?

Bodó-Csernovics Szidónia

(szakmai vezető)

SzidóniaSzakmám szerint utazásszervező vagyok. Szeretem a természetet, melyet szemlélve Teremtőjének nagyságát tudom csodálni. Utazni is főként a természet szépsége, különleges képződményei, részletei, élőlényei miatt szeretek, legyen az repülés a madarak között (ernyővel vagy repülőgépen), hajózás a tenger közepén a végtelen horizontot szemlélve, gyalogtúra egy erdő közepén (csakis geoláda kereséssel összekötve), kerékpározás a Bodrog-parton, séta egy tanösvényen vagy akár egy izgalmas, de békés madárles. Egy kismadár megfigyelése során is olyan bölcs dolgokat vehetünk észre: a színei, a magához való esze – megszégyenítőek!

Ez a világ olyan csodálatos és káprázatosan összetett! Zarándokútjaink során lehetősége lesz Önnek is ebben a csodálatos teremtett világban elmélyedni, elcsendesedni, gondolkodni és a természet Teremtőjének Önhöz intézett halk hangját meghallani. Így kizökkenhet a hétköznapok forgatagából, mely valószínűleg mind testileg, mind lelkileg jó hatással lesz Önre.

Egy kedves ének szövege jut erről eszembe, mellyel minden leendő utasunknak kívánok kellemes zarándoklatot Magyarországon:

„Csak légy egy kissé áldott csendben! Magadban békességre lelsz.”

Ullrich Balázs

(alapító, ügyvezető igazgató)

profilképMindig szerettem kirándulni és túrázni: kezdetben 1-1 napra mentünk el szüleimmel és testvéreimmel, később jöttek a 3-4 napos osztálykirándulások, majd barátaimmal szerveztünk gyalogtúrát itthon és külföldön egyaránt, most pedig – középiskolai tanárként – én szervezek kisebb túrákat és többnapos kirándulásokat a diákjaimnak.

Számomra ezek közül a túrák közül mind fizikai, mind lelki-spirituális, illetve kulturális téren meghatározó volt az, amikor 2006-ban végigjártam a francia utat Spanyolországban. Megismerhettem egy másik ország történelmét és legendáit, megtapasztalhattam a lakosság vendégszeretetét és a zarándoktársak gondoskodását – mindeközben pedig önmagam is formálódtam, alakultam, érzékenyebbé váltam az út számtalan szépségére, titkaira, csodáira.

Azóta már sikerült a gyönyörű portugál utat feleségemmel végigjárni Porto és Compostela között 2012-ben, amire azóta is hálás szívvel gondolunk vissza. 2013-ban pedig már itthon kerestünk zarándokutakat, megismerve a hazai lehetőségeket és értékeket. A zarándoklás vágya hol erősebben lobog, hol gyengébben pislákol, de titokzatosan ott él bennem és bennünk. A zarándoklás eme és más titkaihoz szeretnénk hozzásegíteni valamennyi vendégünket, akik minket választanak arra, hogy magyarországi zarándokútjukon kísérjük és támogassuk őket.

Buen camino en Hungría! Jó utat Magyarországon!

Hernády Attila

(alapító)

AttilaSzeretem Magyarországot! Nagyon szeretem gyönyörű tájait, városait és falvait, változatos építészeti remekműveit. Nagyon szeretek napokig túrázni hegyeinkben, vagy egy-egy várost, tájegységet alaposan felfedezni.

Magyar ember lévén erős bennem a vendégszeretet, a vendéglátás iránti vágy is. Örülök, ha valakit körbevezethetek városomban vagy Magyarország egy-egy részén, megmutatva neki a város és az ország kincseit, és hozzájárulhatok, hogy szabadidejét kellemesen és tartalmasan töltse el.

15 éves korom óta szisztematikusan fedezem fel Magyarországot: minden városát, táját, hegyét és dombját. Mivel azóta több évtized eltelt, így mára elég sok ismeretet magamba szívtam, és nem nagyon akad olyan vidéke hazánknak, ahol eltévednék.

Gábor Babos

(alapító)

Gábor with his youngest childAz utazást évszázadokon keresztül elsősorban tanulási alkalomnak tekintették, nem csupán kellemes szabadidős tevékenységnek. Én sem csupán az élvezet kedvéért szeretek utazni, hanem mert ilyenkor korábban ismeretlen valóságokkal ismerkedhetem meg.

Egyetemi éveim alatt több hónapot töltöttem Németországban és Olaszországban, majd az Európai Bizottság tisztviselőjeként több mint öt évet éltem családommal Luxemburgban.

Lelkes cserkészvezetőként szeretem a természetet, amely zarándoklatainknak is egyik fő eleme.

Most szeretnék fordítani: számos ország és kultúra megismerése után szeretném Magyarországot megmutatni – akár Önnek, egy magyarnak is, ahogy eddig még nem látta. És ez nem csupán csodálatos tájakat, nagyszerű műemlékeket és kelleme szálláshelyeket jelent, hanem egy belső utazást is önmagunkhoz, és talán Istenhez is.

Négy gyermekem van, ami rengeteg élményt és örömet nyújt, és egyben a csönd élvezetére is megtanít – például egy zarándoklaton.

Hernádyné Bősze Éva

(zarándokkisérő)

Hernádyné Bősze Éva vagyok, (a Pannon Pilgrim Utazási Iroda szervezésében Fatimába és Lourdes-ba kísérhettem zarándokokat.) Számomra a zarándoklat többet jelent több ezer km megtételénél, átléphetek országhatárokat, ám ha a lelkem „otthon marad” nem leszek képes mindannak a befogadására, amit egy zarándokhely nyújthat a számomra. Hiszem, hogy aki nyitott szívvel indul el, nem távozik üres szívvel.

Érdemes figyelni és ápolni lelkünket, gyakran elég lehet egy mosoly, egy ölelés, érintés vagy szóbeli bátorítás, amitől úgy érzem szeretve vagyok, figyelnek rám. Szeretek másokra figyelni, és erre a zarándoklat során sok-sok lehetőség adódik. Lehetőség nyílik másokat meghallgatni, vagy éppen ismerkedni, beszélgetni.

Nagy kegyelmeket rejtenek önmagukban ezek az utak, számtalanszor megtapasztaltuk a Jó Isten jelenlétét. Én csak bátorítani tudom, azokat, akik gondolkoznak rajta, hogy útra keljenek. Érdemes kiszakadni a hétköznapokból és vállalni néha a kényelmetlent, a fáradságot, esőt, hideget, meleget, mert az utam végén Valaki vár rám!

Nevünk

Pannon Pilgrim, vagy csak röviden PP. Még 2006-os spanyolországi zarándokútján kezdte el Balázst egyik zarándoktársa, az argentin Omar PP-nek hívni. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a nevünk Pannon Pilgrim lett, ami egyszerre utal Magyarországra (amit még a középkorban is gyakran hívtak Pannóniának), de utal a zarándokra, angolul pilgrimre. Nem rejtjük véka alá azt sem, hogy mi egymást között néha csak Papinak hívjuk a céget…

Logónk

Logónk utal a nevünkre, de jól szemlélteti a zarándokút kanyargó ösvényét is. A zarándoklat azonban nemcsak egy fizikai, hanem sokkal inkább egy lelki-spirituális útról is szól, amely újra és újra megérint, újabb és újabb kérdéseket vet föl. És aki gyalogolt már zarándokúton, tudja, hogy egy zarándoklatnak nincs is igazán vége: folytatódik életünkben, hivatásunkban, kapcsolatainkban. Erre a folyamatosságra utal a logó jelképes végtelensége.

Aspects of our logo

Hivatalos adatok

Lásd: impresszum